2'nci Sanayi Devrimi
1. Sanayi Devrimi’nde üretimin makineleşmesi sonrasında teknoloji giderek ilerledi ve 2. Sanayi Devrimi’ne geçiş bu süreçten sonra başladı.
2. Sanayi Devrimi diğer adıyla Teknoloji devrimi olarak isimlendirilir, 2. Sanayi Devrimi 1860 ve 1914 yılları arasını kapsamaktadır. 2. Sanayi Devrimi’nin başlangıcı İngiliz mucit Henry Bessemer in 1850 ve 1860’lı yıllara dayanan ucuz çelik üretim yöntemini icat etmesi sonrasında Henry Bessemer yöntemiyle eritilen Pik demir, alttan verilen oksijen ile çeliğe dönüştürülür. Teknoloji Devrimi Çelik, Tren rayları, Petrol, Elektrik ve kimyasal çalışmalar sayesinde oluştuğu söylenebilir. 2. Sanayi Devrimi’nin yansımaları kısa sürede çeşitli Avrupa ülkelerinde ABD ve Japonya’da görülmeye başlanmıştır.
2. Sanayi Devriminden önce makineler buhar gücü etkisiyle dişli, piston, kayış ve kasnak kullanılarak çalışmaktaydı. Teknoloji Devrimi döneminde yaşayan Bilim insanları Kimya ve Fizik alanında yapmış oldukları araştırma ve büyük buluşlarının teknolojiye aktarılması ile de bu süreçte oldukça etkili olmuştur. Teknoloji Devrimi döneminde Edison ve Nikola Tesla bu iki bilim insanının çalışmalarının etkisi ile Elektrik Teknolojisi gelişmiş ve üretimde kullanılmaya başlanmıştır.
Teknoloji Devriminde buhar gücünden çok daha üstün olan bu teknoloji sayesinde makineler daha fazla geliştirilmiş ve üretim oranı artırılmıştır. Bu olay ve gelişmeler sonucunda üretim yapan bütün ülkeler Seri Üretim kavramıyla tanışmış ve bir süre sonra fabrikalar seri üretimler yapmaya başlamıştır. Demir ve Çelik hammaddelerinin kullanılması dünya üzerinde yaygınlaşarak ağır sanayi sektörünün gelişmesine yol açmıştır. ABD, Almanya ve İngiltere’de sanayi devrimi yansımaları yoğun olarak görüşmüştür. Bu dönemde 1914 yılında Rusya, Japonya ve Kanada gibi ülkelerde hala 1. Sanayi Devrimi yaşanmaktaydı. Ağır sanayi sektöründe dünyanın önde gelen üreticileri ABD, Almanya, İngiltere ve Japonya olmuştur.

2'nci Sanayi Devrimi’nin Etkileri nelerdir.
2. Sanayi Devrimi ortaya çıktığında ulaşım, demir yolları ile beraber olumlu yönde gelişmiştir. Ulaşımın kolaylaşması, fabrikaların hammadde sağlamasını ve temin edilmesini kolaylaştırmış ve hızlandırmıştır. Üretilen ürünlerin yeni ve uzak ülke pazarlarına götürmek kolaylaşmıştır. Fabrika olan ülke ve bölgelerin nüfus oranları etkilenmiş tir. Köylerden veya farklı ülkelerden fabrikaların bulunduğu ülke ve bölgelere büyük oranda göçler başlamıştır. İşçilerin fabrikalarda toplanmasıyla fabrikalar da kentsel bölgelere yığılmış ve şehirlerin büyümesi sonucu kentsel bölgeler kırsal alanları yok etmeye başlamıştır. Teknoloji’nin gelişimi ile Tarım sektörü Makineleşmiş ve toprak daha etkili bir şekilde işlenip daha fazla insanı besleyebilecek kadar ürün verir hale gelmiştir.
YASAL UYARI
Yayımlanan bu yazılar webrasia.com yazarları tarafından yazılmıştır. Söz konusu metin, izin alınmadan başka bir web sitesinde ya da mecrada kısmen veya tamamen yayımlanamaz, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz, içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Aksi taktirde bir hak ihlali söz konusu olduğunda; webrasia.com, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Ancak yazının bir bölümü, alıntılanan yazıya aktif link verilerek kullanılabilir. Her türlü alıntı (her müstakil yazı için) 200 kelime ile sınırlıdır. Alıntı yapılan metin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Bu metinde yer alan görüşler yazara aittir ve webrasia.com’un editöryal politikasını yansıtmayabilir.